Streetdance

treetdance is een van de meeste populaire dansvormen onder jongeren. Het is een mix van jazzdans, funk, hiphop, en dit allemaal op moderne R&B-, Club- en Dance-muziek. Met een uitdagende stijl van lesgeven word je snel wegwijs gemaakt in de nieuwste moves.

Ook worden clips van Youtube van de meest populaire artiesten nagedanst. Wel moet je eerst je spieren losmaken. Dit doen we met een stevige warmingup, gecombineerd met allerlei pasjes, draaien, sprongen enzovoorts.

Streetdance heeft zijn roots in Afrika. In New York werd het een rage. Er werd om het beste gedanst op straat. Eerst was het rappen overgewaaid, daarna het scratchen met grammofoonplaten waarop vooral jongens break-dancing en electric boogie deden.
Daarna kwam de hip-hop scene. Na het hip-hop veranderde de muziek met meer samples uit de disco- en popsongs. Er onstond R&B en “Dance”- muziek. De mengvorm van hedendaagse swingende dansbewegingen met deze muziek maakt streetdance zo enorm populair.

Wat kost het?
De lessen kosten € 28,50 per maand. Opzeggen kan 1 maand van tevoren. Het restant krijg je terug. Er is geen inschrijfgeld. Tijdens de lagere schoolvakanties en feestdagen is er geen les.

Inschrijven
Klik hier om je in te schrijven voor een proefles.

Bekijk hier de foto’s van Streetdance.